Dişeti çekilmesi genelde ilk olarak plak oluşumu ile başlar. Dişeti çizgisinin altında sertleşmesiyle de tartar (diş taşı) haline gelebilir. Tartarın temizlenmesi için diş hekimi (diş doktoru) tarafından diş temizliği yapılması gerekir. Plaklar, dişeti iltihaplarına neden olabilir. İlerleyen zamanlarda dişetleri ve dişlerin arasında cepler oluşur ve zamanla bu cepler derinleşir ve içi bakteri ile dolar. Tedavi edilmediğinde hem doku hem de kemik kaybı oluşur ve akabinde de diş kayıpları yaşanabilir. Diş eti çekilmesine; sigara içmek, obezite, uyuşturucu kullanımı, kötü ağız sağlığı alışkanlıkları, gebelik ve menopozla ilgili hormonal değişiklikler, diyabet ve yetersiz beslenme de etkili olabilir.
Basit diş eti iltihapları çoğu zaman fark edilmeyebilir. Yani herhangi bir belirti olmasa da dişetlerinde iltihaplanma olabilir. En yaygın diş eti iltihabı belirtileri ise şunlardır:
Dişlerinde eksiklik olan hemen herkes implant tedavisi yaptırabilir. Ancak kronik rahatsızlığı bulunanlar, ilaç bağımlısı olanlar ve aşırı sigara kullanan kişilerin implant tedavileri diş hekiminin (diş doktorunun) onayına bağlıdır.
Dijital gülüş tasarımı uygulamaları yaklaşık 5 gün süren bir tedavidir. Tedavinin ilk aşamasında dijital aletler yardımıyla ağız içinin röntgeni ve tomografisi çekilir. Daha sonra diş hekimi (diş doktoru), kişiden aldığı verileri dijital ortamda değerlendirilir. Kişinin yüzü, göz, kulak ve burun yapıları, çene yapısı gibi faktörler kapsamında kişi için öngörülen gülüş tasarımı yapılır. Hastanın onayı alındıktan sonra uygulama aşamasına geçilir.