Diş Beyazlatma
Medya Haberler
Diş Çekimi Fiyatları ve Diş Çekimi Hakkında Merak Edilenler

Diş Çekimi Fiyatları ve Diş Çekimi Hakkında Merak Edilenler

Diş Çekimi Fiyatları ve Diş Çekimi Hakkında Merak Edilenler

Diş çekimi; diş çürümesi, travma sonrası hasar, aşırı kırılma, ortodontik nedenler ve diş eti hastalıkları gibi dişin tedavi edilmesinin mümkün olmadığı ve çevresindeki sağlıklı diş ve diş etlerine de zarar verdiği durumlarda uygulanan bir işlemdir. Adana’nın önde gelen özel ağız ve diş sağlığı kliniği Primedent, diş çekimi fiyatlarını ve diş çekimi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Diş çekimi işlemi ağız ve çene cerrahı veya diş hekimi tarafından uygulanır. Öncesinde diş hekimi bir muayene gerçekleştirir, dişin durumunu değerlendirir ve operasyona karar verir. Dişin konumu ve durumuna göre cerrahi ya da basit diş çekimine karar verilebilir.

Genel olarak lokal anestezi altında uygulanan diş çekimi sırasında hasta ağrı veya herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Fakat kimi durumlarda operasyonun başarısı için genel anestezi veya sedasyon anesteziye de başvurulabilir. Diş çekildikten sonra bölgede kanama, ağrı veya şişlik yaşanabilir. Bu semptomlar çekilen dişin konumuna, çekim sonrası bakıma veya işlemin zorluk düzeyine göre değişiklik gösterilebilir.

Adana Diş Çekim Fiyatları Nasıldır?

Diş çekimi fiyatları kimi faktörlere göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada belirleyici unsurlar diş hekiminin uzmanlık seviyesi, mesleki tecrübesi, çekilecek dişin konumu ve operasyonun zorluk düzeyidir.

Lokal anestezi altında uygulanan diş çekiminde fiyatlandırma anestezi maliyetleri dahil edilerek yapılır. Basit bir diş çekimi operasyonu diğer komplike işlemlere göre daha düşük maliyetlidir. Fakat operasyonun zorluk düzeyi arttıkça maliyeti de artmaktadır. Diş çekiminin ardından doktorun reçete edeceği ilaçlar, kontroller veya diğer tedavi gereksinimleri de fiyat üzerinde belirleyicidir.

Diş çekimi fiyatları ülkelere, bölgelere ve şehirlere göre de değişmektedir. Bu yüzden fiyatlar konusunda net bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Primedent Ağız ve Diş Sağlığı Kliniği Adana’da üstün kaliteli sağlık hizmetini mümkün olan en uygun maliyetlerle size sunuyor.

Diş Çekimi Neden Yapılır?

Diş çekimi kimi zaman zorunlu kimi zaman ise opsiyonel bir işlem olabilir. Diş çekimi nedenleri şu şekildedir:

Fakat diş çekimi bazen komplikasyonlar yaratabilir. Bu komplikasyonlar içerisinde ağız kokusu, diş eti sorunları, enfeksiyon ve kanama sıralanabilir. Bu yüzden diş çektirirken uzman bir diş hekimi ve profesyonel bir diş kliniği tercih etmenizde fayda vardır.

Diş Çekiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diş çekiminin ardından işlemin uygulandığı bölgede şişlik, kanama veya ağrı hissedilebilir. Bu yüzden diş çekimi sonrasında dikkat etmeniz gereken bazı durumlar söz konusudur.

İşlemin ardından ağızda meydana gelen kanamalara pamuklu gaz veya bez kullanılarak müdahale edilmelidir. Diş doktoru hastaya bu konuda bazı talimatlar verir. Kanama durdurulduktan sonra diş fırçalanmamalı, ağız çalkalanmamalıdır. Bu tür eylemler kanamanın yeniden tetiklenmesine sebep olabilir veya iyileşme sürecini geciktirebilir.

Diş çekiminin ardından hastanın ağrı veya rahatsızlık hissetmesi normal sayılır. Diş doktorunuz bu ağrıları gidermek için size anti-enflamatuar ilaçlar veya çeşitli ağrı kesiciler reçete edebilir. Bu ilaçları diş doktorunuzun önerdiği dozda ve şekilde titizlikle kullanmanız gerekir.

Diş çekiminden sonra yaşanan şişlikler soğuk uygulamalarla dindirilebilir. Bölgeye soğuk uygulamak şişliğin neden olduğu ağrıyı hafiflettiği gibi şişliğin inmesine de yardımcı olur. Bu amaç doğrultusunda buz torbası kullanabilirsiniz. Ancak bu uygulamayı doktorunuzun tavsiye ettiği sürelerde yapmanız gerekir.

Diş çekim işleminin ardından doktorunuzun yeme içmeye yönelik tavsiyelerine uyun. Sert, sıcak ve baharatlı gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. Yumuşak besinlerle beslenin. Sigara tüketimini mümkün olduğunca sınırlayın. Zira sigara tüketmek diş çekiminin yapıldığı bölgede enfeksiyon gelişme riskinin artmasına yol açar.

Diş çekim operasyonundan sonra bölge, enfeksiyon riskine açık hale gelebilir. Bu yüzden diş hekiminin tavsiyelerine harfiyen uymalı, ağız hijyenini sağlamalıyız. Diş fırçalamanın yanı sıra diş ipi kullanımını da daimi alışkanlıklarımızdan biri haline getirmeliyiz.

İyileşme sürecini hızlandırmak, enfeksiyon ihtimalini ortadan kaldırmak ve ağız sağlığımızı korumak için operasyon sonrasında diş hekiminin verdiği bütün tavsiye ve talimatlara uymalıyız.

Siz de Adana’da üstün nitelikli bir ağız ve diş sağlığı hizmeti için Primedent’i tercih edebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Diğer Haberler

Yaşam Kalitesini Düşüren ‘Ağız Kokusu’ Nasıl Önlenebilir?
Yaşam Kalitesini Düşüren ‘Ağız Kokusu’ Nasıl Önlenebilir?
Yirmi Yaş Dişleri Bir Sorun Oluşturmadan Çektirilmeli Mi?
Yirmi Yaş Dişleri Bir Sorun Oluşturmadan Çektirilmeli Mi?