Diş Beyazlatma
Medya Haberler
Adana Hareketli Protez Tedavisi Süreci Ne Kadar Sürer?

Adana Hareketli Protez Tedavisi Süreci Ne Kadar Sürer?

Adana Hareketli Protez Tedavisi Süreci Ne Kadar Sürer?

Ağır çürük vakaları, kırılma benzeri travmalar veya başka nedenlere bağlı olarak yaşanan diş düşmeleri, dişlerin daimi olarak kaybedilmesine neden olabilir. Sorunlu dişin kurtarılabilmesi için alternatif yöntemler mevcuttur. Başarısız olunduğunda ise son çare, diş protezi tedavisidir. Çağdaş diş hekimliği uygulamalarında yaşanan gelişmeler, diş protezi tedavisini de kusursuz hale getirmiştir. Adana’nın önde gelen Özel Ağız ve Diş Kliniği Primedent, hareketli protez tedavisi sürecini sizler için anlattı.

Hareketli Protez

İsminden de anlaşılabileceği gibi kullanıcısının kolaylıkla takıp çıkarabildiği diş protezine hareketli diş protezi denir. Hareketli diş protezleri; parsiyel, hassas bağlantılı, immediat, tam gibi farklı türlerde üretilir.

Halk arasında çengelli protez olarak da anılan klasik parsiyel protezler, ağızdaki diğer dişlere kancalar kullanılarak tutturulur. Prova ve ölçü alma işlemleri ile birlikte hesaplandığında tedavi ortalama iki hafta süresinde tamamlanmaktadır.

Eğer hastada fazla sayıda diş eksikliği varsa, hassas bağlantılı diş protezleri kullanılabilir. Çıtçıtlı protezler olarak da adlandırılan bu protez türünde yuvalarına oturtulan gizli tutucular kullanılır. Bu tedavi maksimum beş seansta tamamlanır.

Eğer hastanın bütün dişleri kaybedilmişse, takma diş olarak adlandırılan tam protez seçeneği gündeme gelir. Hastanın ağzında bulunan bütün dişler çekildikten sonra üç aylık bir bekleme süresi vardır. Üç ayın ardından protez uygulamasına geçilir. Tam protez uygulaması, ölçülerin alınması ve provalarla birlikte 4 ila 5 seansta tamamlanmaktadır. Bu dört ila beş seans, yaklaşık iki hafta sürecinde tamamlanır.

Kişinin hali hazırdaki diş eksikliklerinin giderilmesi için tercih edilebilecek yöntemlerden biri de implant uygulamasıdır. İmplantın üst kısmı da protez olarak isimlendirilir. Dental implantları yeni nesil diş protezleri olarak tanımlamak mümkündür. Doğal bir görünüm sağlayan implantlar, kimi zaman cerrahi kimi zaman da diş protezi şeklinde uygulanır. İki ayrı tedavi planlaması gerektiren bu uygulamalar çok sayıda hastanın sağlıklı bir diş yapısına ve doğal bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Cerrahi operasyonların öncesinde ve sonrasında bekleme sürelerine ihtiyaç duyulur. Bu bekleme süresi 3 ila 4 ayı bulabilmektedir. Bu sürenin ardından doktorun uygun görmesi ile birlikte protez uygulaması gerçekleştirilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Diğer Haberler

Dişlerdeki Sarı Lekeler Nasıl Geçer?
Dişlerdeki Sarı Lekeler Nasıl Geçer?
İmplant Tedavisi Nedir?
İmplant Tedavisi Nedir?