Diş Beyazlatma
Medya Haberler
Diş Çürükleri Yaşam Konforunu Olumsuz Etkiliyor

Diş Çürükleri Yaşam Konforunu Olumsuz Etkiliyor

Diş Çürükleri Yaşam Konforunu Olumsuz Etkiliyor

Genel sağlığın ayrılmaz parçası olan ağız ve diş sağlığı, bireylerin yaşam konforunu da önemli ölçüde etkiliyor. Türkiye’de yapılan araştırmalara göre; okul çağındaki çocukların yüzde 60 ile 90’ında; yetişkinlerin ise tamamına yakınında diş çürüğü görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün istatistiklerine göre ise dünyada nüfusun üçte birinden fazlasında diş çürüğü problemi yaşanıyor. Bu tablo toplumun yaygın bir halde ağız ve diş bakımına yeterli seviyede özenli davranılmadığına işaret ediyor.

Günde İki Kez Dişler Fırçalanmalı

Aslında okul öncesinden itibaren bu hususta çocuklara bir takım eğitimler veriliyor. Bazı aileler çocuklarına diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak için duyarlılık sergiliyor. Ancak bu çabalar yetersiz kalıyor. Öte yandan bir takım rahatsızlıklar da ağız sağlığı sorunlarına neden olabilir. Benzer şekilde ağız ve diş hastalıkları da genel sağlığı bozabilir. Unutulmamalıdır ki; ağız ve diş hijyeni konusundaki hassasiyet aynı zamanda genel sağlığı korumaya da yardımcı olur.

Diş Çürükleri Nasıl Oluşur?

Dişlerde biriken bakteriyel plaklar diş çürüğüne neden olur. Bu plaklar tüketilen şekerli gıdalardan besleniyor ve diş minesine hasar veren asitler oluşturuyor.

Diş Çürükleri Nasıl Önlenebilir?

Uzmanlar, diş çürüklerinden korunmak için günde en az iki kez doğru şekilde “fırçalama yapmanın” önemli olduğunu dile getiriyor. Ayrıca düzenli şekilde ara yüz fırçası ve diş ipi kullanmak gerekiyor. Düzenli ağız hijyeni dişlerde plak oluşumunun önüne geçer ve diş minesini besler. Diş çürüğünü önlemek için başka nelere dikkat etmek gerekiyor?

Sosyal Medyada Paylaş

Diğer Haberler

Diş Fırçalarken Doğru Bilinen Yanlışlar
Diş Fırçalarken Doğru Bilinen Yanlışlar
Tedavi Edilmeyen Diş Kırıkları Başka Sorunlara Yol Açabilir!
Tedavi Edilmeyen Diş Kırıkları Başka Sorunlara Yol Açabilir!