Adana Sabit Protez Hakkında Her Şey
Medya Haberler
Sabit Protez Hakkında Her Şey

Sabit Protez Hakkında Her Şey

Adana Sabit Protez Hakkında Her Şey

Sabit protez, kişiye doğal diş görünümü ve işlevselliği sağlar. Sabit protez için dişsiz bölgenin iki ucunda proteze tutuculuk sağlaması için iki adet sağlam ve uzun köklü dişin bulunması gerekir. Köprü denilen bu uygulamayla birlikte tek diş üzerine yapılabilen sabit protezler de vardır. Primedent Klinik olarak Adana’da sabit protez hakkında merak edilenleri sizler için derledik…

Sabit Protez Nedir?

Sabit protez, eksik ya da aşırı derecede madde kaybı yaşanan dişlerin, diş dokusuna ve rengine benzer malzemelerle yerine konulmasıdır. Köprü, kron, kaplama olarak da adlandırılan sabit protezler, ağızda az sayıda diş eksikliğinde yapılan ve destek dişlerin küçültülmesi ile laboratuvarda hazırlanan protezlerdir.

Sabit Protez Nasıl Takılır?

Sabit diş protezleri takılmadan önce dişe komşu olan dişler hazırlanmalıdır. Çürük varsa tedavi edilir ve dişler sabit protez için hazır hale getirilir. Restorasyon yapılacak dişlerden ölçü alınır ve laboratuvarda modeli çıkartılır. Renk tespiti ile doğal dişe en yakın görüntü sağlanır.

Laboratuvarda hazırlanan protezlerin komşu diş ve dokularla ilişkisi kontrol edilir. Hastanın onayı alındıktan sonra cila yapılmak için laboratuvara gönderilir. Sonrasında ağız içi denemesi yapılan protez, diş üzerine sabitlenir ve yapıştırıcılar sertleştikten sonra artıklar temizlenerek işlem sonlanır.

Sabit Protezlerin Yapımı Kaç Seans Sürer?

Sabit protezlerin yapımı, kullanılacak malzeme ve kaplama yapılıp yapılmamasına göre değişir ve genellikle 3–4 seans sürer. Hasta, 2–3 hafta içinde yeni dişlerini kullanmaya başlar.

Sabit Protez Kimlere Yapılır?

Sabit Protezlerin Değiştirilmesi Gerekir Mi?

Sabit protezlerin zamanla değiştirilmesi gerekir. Bakımlarının özenli şekilde yapılmaması durumunda protezlerde kırılma ve köklerde çürüme gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Sabit Protezlerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Sabit diş protezi bakımı kapsamında günde en az 2 kez dişler fırçalanmalı ve ağız hijyeni, ağız bakım ürünleriyle sağlanmalıdır. Ağızda köprü varsa kaplama malzemesinde çürüme görülmez ama dişeti sorunları ortaya çıkar. Dolayısıyla dişlerin daha sık fırçalanması gerekir.

Sosyal Medyada Paylaş

Diğer Haberler

Ağız Kokusu Tedavisinde Bilinmeyenler
Ağız Kokusu Tedavisinde Bilinmeyenler
Adana’da Zirkonyum Tedavisi Hakkında Herşey
Adana’da Zirkonyum Tedavisi Hakkında Herşey